Armari càpsula és possible?

  L'armari càpsula, el mètode que aconsegueix que estalviïs diners, espai i temps

Moltes mja m´esteu pr eguntant què faig amb les peces dels " i si...?" si hi ha dubtes es pot posar en la caixa del si que després tornarem a revisar, o bé fer una caixa exclusiva d'i sis que anirà guardada per a no contaminar el nostre armari. 

Armari càpsula és possible? aquí us deixo aquests consells encara que ja m´estan arribant comentaris com: que faig amb els tres armaris de roba que tinc ?, de les 200 peces que tinc?, etc ,doncs només dir-vos que tenir un bon armari càpsula, ens pot facilitar la vida que és meravellosa!!
Aquí us deixo uns consells de com continuar amb el canvi d'armari!

El concepte d'armari càpsula s'ha viralitzat en els últims anys degut l'autora japonesa Marie Kondo. En el seu llibre “La màgia de l'ordre” parla sobre les claus de l'organització per a mantenir una llar buidada i lliure de desordre, la qual cosa segons l'autora evita maldecaps.

Resultado de imagen de marie kondoVer las imágenes de origen

Buidar l'espai que habitem incita a buidar també la ment, i tot això pot aplicar-se a l'armari. La moda és una forma d'expressió. Mitjançant el nostre estil vam mostrar més sobre qui som i igual que el que portem diu molt sobre nosaltres, un armari desordenat pot implicar un desordre en les nostres vides.





El mètode de l'armari càpsula consisteix a seleccionar al voltant de 30-40 peces per temporada, incloent sabates i accessoris però excloent pijames, roba interior i roba esportiva. Els números varien depenent de qui parli de l'armari càpsula, la idea principal és que el nombre de peces sigui menor de 50, per exemple a l'hivern potser necessitem un armari càpsula de 50 peces per a incloure bufandes o capells però a l'estiu pot ser suficient amb 30. Cada persona té unes necessitats diferents, per la qual cosa recomanem no prendre-ho com una quantitat tancada sinó com un número orientatiu i ajustar-lo a la nostra manera de vida.

El canvi d'estació i l'arribada del bon temps poden ser el moment idoni per a reorganitzar l'armari i provar el mètode de l'armari càpsula.

Ver las imágenes de origencorrecte
Ver las imágenes de origen


                   

   Incorrecte

                                                                                                                                                               


COM SELECCIONAR LES PECES PER A l'ARMARI

Cal dedicar-li temps, és clar. Una tarda de diumenge, per exemple. Per a començar és recomanable treure tota la roba dels armaris i provar-nos tot, podem aprofitar això per a anar guardant la roba d'hivern, retirar abrics i netejar peces.




Després cal començar a seleccionar les peces. Una idea és dividir-les en dos munts per a començar: Prendes que ens volem quedar i roba per a donar o reciclar. Les que estan en dubte de moment a la caixa del sí, on desprès hi tornarem a fer una selecció i pot ser que marxin.

També és convenient fer una llista amb les peces que anem seleccionant i apuntar en ella si considerem que ens falta alguna per a poder comprar-la. La idea de l'armari càpsula és també la de reduir la compra de peces, aconseguir un consum responsable i donar-li una nova vida a tota aquella roba que no utilitzem, per això no seria una bona idea formar un armari càpsula comprant absolutament totes les peces que volem en ell.

Això és més fàcil de seguir si apliquem una senzilla norma: per cada peça que entra, una surt.

QUINES PECES TRIAR





A priori la idea d'un armari càpsula pot resultar avorrida i repleta de peces bàsiques, però no té perquè ser així. Cada armari càpsula és diferent, uns seran gairebé íntegrament de colors neutres i uns altres estaran plens d'estampats, encara que és cert que una peça bàsica sempre és més senzilla de combinar, dóna més joc i podem marcar la diferència combinant-la amb els complements adequats.

Hem de triar peces amb les quals ens sentim (i ens senten) bé, que puguem usar en diferents combinacions i que puguin aplicar-se als diferents esdeveniments de les nostres vides (treball, festes). 

Per exemple, hi ha determinades prendes que per les seves infinites possibilitats haurien d'estar en un armari càpsula: camises blanques, vaquers, bikers, jaquetes vaqueres, pantalons blancs…


image


Prendes PER A UN ARMARI CÀPSULA SS 2019

La idea de l'armari càpsula pot espantar i al principi és fàcil no saber massa bé com aconseguir-lo. Us proposem una llista amb algunes peces que tot armari estiuenc hauria de tenir. La resta de l'armari ja depèn de l'estil personal:


1. Camisa blanca 
2. Vestit floral
3. Crop tops blanc i negre
4. Samarretes Oversize en colors neutres
5. Levi's 501, o uns jeans Mom Fit 
6. "pitillos" blancs i negres
7. Stilettos negres
8. Caçadora vaquera Oversize 
9. Samarreta de ratlles de màniga francesa
10. Esportives estil conversi, vansnike air.
11. Tascons d'espart
12. Una bossa marró i un altre negre, recomanem un tote bag negre i una bossa de fusta marró, perfecte per a l'estiu
13. Mocador de seda vintage (ho utilitzarem per a pentinats, coll o com a complement de bosses)
14. Un vestit llarg blanc
15. Shorts vaquers de tir alt



Invertir en bàsics és alguna cosa que compensa a llarg termini. Uns bons jeans o una camisa blanca de bona qualitat ens duraran anys i no haurem de renovar-los temporada rere temporada.


La setmana vinent us passarè les tendències per aquest estiu perquè us aneu ambientant a veure si encaixen amb el voste estil! Segur que sí!



En el meu primer taller TALLER ESTIL PERSONAL I MORFOLòGIC, em centro en donar aquestes explicacions útils alhora de vestir-nos depenent de la nostra morfologia, color de pell  i estil personal de cada persona, és a dir tractu sobre el que vindria a ser la fitxa tècnica de cada persona i el seu estudi. I perquè?, doncs molt fàcil per saber quines prendes encaixen i quines no, quines ens senten millor i quines no, quins colors m´afavoreixen i quins no,  així alhora de comprar ho tenim fàcil i no comprem prendes que a la llarga puguin contaminar el nostre armari.

El segon taller FONS DARMARI, vindria a ser la part pràctica del primer taller, com aplicar allò que ens afavoreix al nostre armari, que ens falta i que ens sobra, etc.
Si encare no has vingut a cap taller et convido a que ho facis, ens ho passarem molt bè!





Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 comentarios:

Post a Comment